Cum iti Proiectezi Viata Ideala?

 

“Nu te lua prea in serios, nu pleaca nimeni in viata de aici”!  Elebert Hobbard

Imagineaza-te pe culmile succesului!

Nu ai nevoie de casa cea mare si de haine scumpe, daca jobul ideal pentru tine este sa ajuti copiii din Africa. In cariera de Coach si nu numai, am intalnit oameni care si-au creat propriul stil de viata si sunt fericiti si prosperi. Nu exista un sablon anume, tu esti cel care face alegerile.

Multi oameni fac invers, isi creaza un anumit stil de viata si au un job care nu le place in mod deosebit, dar care le intretine stilul fancy. S-ar putea sa vrei sa scapi de acel stil de viata pentru a trai viata pe care cu adevarat ti-o doresti. In timp ce multi clienti devin din ce in ce mai prosperi dupa ce isi orienteaza viata in jurul abilitatilor, capacitatilor, valorilor, pasiunilor, exista si oameni care aleg prefesii in care primesc multa recunoastere, si nu de ordin financiar. Stim cu totii ca nu e edevarat neaparat, ca atunci cand faci ceea ce iubesti, esti si rasplatit financiar foarte bine – de exemplu, un profesor roman pasionat de munca lui si iubitor de copii, sau… Van Gogh.

Iti propun un Exercitiu…te invit sa gandesti “outsite the box” si sa-ti proiectezi viata pe care ai visat-o in secret.

Daca banii nu ar fi un obiect?…

Am constatat ca, odata la 3,4 ani, e o idee buna sa iesi din limitarile gandirii si sa te intrebi… “Oare, ce este posibil pentru mine”? Acum ca lucrezi la o schimbare in viata profesionala, este momentul perfect sa te gandesti la cum ar arata viata ta ideala, dar cea profesionala?! Iata cateva variante pentru aceasta practica:

Intreaba-ti proietenii, familia si gandeste-te si tu odata cu ei…

  • Daca ai avea toti banii din lume, ce ai face?afla ce spune fiecare.

Ia un pix si o agenda si scrie 100 de lucruri pe care le-ai face, ce ai fi sau ce ai avea, daca ai detine toti banii din lume.

  • Daca ai afla ca mai ai de trait doar 6 luni, ce ai face?

Sau joaca-te de-a geniul J….

  • Imagineaza-ti ca mergi pe mare intr-o barca; dintr-o data vezi in mare o sticla cu o hartie in interior si un pix. O scoti si pe hartie scrie: Poti avea, poti fii tot ce-ti doresti, e nevoie doar sa scri pe aceasta hartie in urmatoarele 5 min incepand de acum. Nu exista limite! Daca vrei sa zbori pe luna, nu exista nicio problema, daca vrei sa fii presedinte… sau ai o fantezie de a fi un actor faimos …sau poate visezi la un Porshe rosu…poate vrei sa vizitezi piramidele din Egipt sau sa faci plaja pe nisip alb in Insulele Canare…da-ti voie si noteaza orice in acest timp. Cat mai multe, minim 30 de lucruri…ideal. Alegerile tale pot parea nebunesti sau imposibile, sau prea scumpe sau prea dificile. Indiferent cum sunt, scrie orice dorinta, vis, fantezie, speranta ai…toate incep cu un gand, apoi actiune si realitate.

!!! Scopul acestui exercitiu este de a inlocui convingerile limitative cu ceea ce crezi si vrei in aceasta viata. Majoritatea oamenilor isi doresc prea putin.

Acum ca ai aceasta lista in mana, hai sa vedem ce iti doresti cu adevarat?! Ma refer la top 10 lucruri: CE VREI SA AI, SA FII, SA FACI? Imagineaza-ti ca esti pe prispa casei, la varsta onorabila de 80 de ani si vorbesti cu partenera/ul tau…Ce anume regreti ca nu ai facut, avut, fost? Multi oameni ajung sa spuna ca…”nu am petrecut timp suficient cu cei pe care ii iubesc sau nu l-am iertat pe x, sau nu mi-am cerut scuze lui y”. ..lucruri cu adevarat simple si atat de grele in acelasi timp. Sa nu pierdem timpul si sa regretam la batranete. INDRAZNESTE!

 

DACA BANII NU AR FI UN IMPEDIMENT, AS:

……………………………………………………………………………………………………..

………………………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………………

 

Din Bucuria de a Darui,

Mihaela AVRAM