Poveste si coaching despre CLARITATE

Cu totii avem nevoie de CLARITATE in viata noastra. Atunci cand ea nu exista, stii si tu, se aseaza haosul, dezordinea si te simti de parca ratacesti prin viata.
Ti-am pregatit o poveste magica cu intrebari la care sa reflectezi pentru o perspectiva noua asupra claritatii care te va lumina si linisti. 🙂

“Un tanar entuziasmat era in drum sa o ceara in casatorie pe iubita sa, care locuia in casa parintilor ei, de cealalta parte a raului. Strangand inelul de logodna in mana, el fuge spre rau si il traverseaza sarind din piatra in piatra. Deodata aluneca si pretiosul inel pe care il tinea in mana, cazu in apa. El se panica si imediat incepu sa caute inelul drag, se uita in stanga si in dreapta, intoarse pietrele, baga mana in namol, scotocind rintre plantele de sub apa. Dar inelul nu era nicaieri.
Mai multi oameni care stateau pe malul raului si il priveau, incercara sa-l linisteasca:

  • Hei, tu, aseaza-te si odihneste-te putin! i-au spus acestia.
  • Trage aer in piept si linisteste-te!

Dar el nu ii baga in seama si continua sa caute inelul cu infrigurare.

Oamenii de pe mal strigara din nou:
– Stai doar o clipa, esti panicat! Stai jos cateva minute si odihneste-te!
Intr-un final ii asculta si se aseaza pe o piatra aflata langa el. Se aseaza si asteapta. Incet dar sigur, noroilul care fusese rascolit de cautarea lui frenetica se aseaza si apa raului curgea din nou limpede precum cristalul. Si acolo, stralucind sub apa, chiar langa piciorul sau statea inelul. Il culese cu grija si fericit pleca din nou catre iubita sa. “ Poveste populara africana

INSPIRATIE

♥ Daca iti recunosti confuzia, faci un pas important spre claritate.

♥ Dorinte, temeri, nevoi, griji …sunt multe lucruri care formeaza o perdea intre noi si intimitatea noastra. Dobandim claritate cand incepem sa observam si sa identificam zgomotele interne care ne distrag.

♥ Cand sunt perfect limpede, ceea ce este – este ceea ce vreau.

INTREBARI DE REFLECTIE

  • De ce POATE creeaza confuzie?
  • Unde anume in viata mea am nevoie de CLARITATE?
  • Cum CREEZ claritatea?

Sa iti fie cu folos, om minunat! Lasa-mi constientizarea ta intr-un comentariu sau scrie-mi in privat, daca simti.

Inspiratie din #pointsofyou – The Coaching Game, Jocul de antrenare a inteligentei emotionale