De la Medic, la Events manager sau Project leader

In luna februarie anul acesta, aveam sa o primesc la birou pe Maria. O tanara cu o energie fantastica, hotarata si foarte deschisa.

Era seara, trecut de ora 18:00. Vine ora sesiunii de cunoastere si, in mai putin de 30 de minute de intrebari si raspunsuri, aflu de la clienta mea informatii despre ea si ce obiectiv are.

Aflu ca Maria are 25 de ani, este medic rezident, cu ambii parinti medici si ca a venit la mine pentru ca vrea sa isi schimbe cariera, vrea sa descopere ce abilitati are si mai vrea o lisa cu ce joburi i se potrivesc.

Mi-am zis, asta da provocare, Mihaela. Sa te vad acum!
Adultii vin la career coaching din domenii cat se poate de diferite, de la financiar, la vanzari, la avocatura, la marketing, media, etc. Din domeniul medical, oameni care sa isi doreasca reconversie profesionala, nu am mai intalnit pana acum.

Am simtit o mare provocare, responsabilitate si curiozitate, in acelasi timp.

In mintea mea se derulau inevitabil ganduri, precum – sa te vad acum ce ai sa faci cu educatia si convingerile primite de la doi parinti medici, cu statutul, cu siguranta si stabilitatea financiara ce i-o ofera…
Spre surprinderea mea, recunosc, Maria avea zbaterile si fricile ei, ca orice om pamantean, insa avea si o hotarare de fier. Nu stia exact ce abilitati are si ce alt job i s-ar potrivi, dar stia foarte bine de ce nu mai vrea sa ramana in sistemul medical. Si de aici, am dezvoltat foarte mult si ne-am luat atea masuri de siguranta cate am putut, pentru a sti ca e decizia din interiorul ei, din Cine Este Ea.

Acestea fiind spuse, am pornit la drum. Timp de 8 sesiuni, inainte de pandemie si in timpul ei, am acompaniat-o si ghidat-o pe clienta mea catre un drum nou, o calatorie noua si un inceput de viata noua. Nu a fost deloc usor, avand in vedere presiunea pusa pe medici perioada asta.

A fost insa unul dintre cele mai interesante procese din cei 4 ani si jumatate de coaching si consiliere vocationala, Maria fiind o personalitate extrem de complexa. Este pasionata de bucatarie si teatru. Calatoreste adesea in diferite tari ca sa joace in piese de teatru, isi imagineaza si creeaza scenarii pentru aceste piese. Este, bineinteles, foarte creativa si cu un simt al atentiei si observarii extraordinar. Ii place sa asculte oamenii, sa ii faca sa se simta auziti si vazuti atunci cand sunt suparati, sa le dea sfaturi si sa ii ajute. Este si un foarte bun organizator de evenimente, a facut parte dintr-o echipa de catering de 300 de persoane la un hotel renumit si a organizat nunta unei prietene cu un super succes. In topul valorilor ei se afla, LIBERTATEA.
O adevarata bucurie si provocare continua antrenamentele impreuna.

Om minunat, pentru ca simt ca te poate inspira povestea Mariei, iata si recenzia ei dupa ce si-a indeplinit cele doua obiective stabilite:

“Am cerut ajutorul Mihaelei intr-un moment in care ma simteam blocata din punct de vedere profesional. Ea m-a ajutat sa imi dau seama care sunt calitatile si abilitatile mele, cum sa le pun in valoare si care sunt profesiile in care as putea sa le folosesc si care mi-ar aduce cea mai mare satisfactie. Calatoria de auto-descoperire a fost una foarte revelatoare si am invatat mult despre mine prin discutiile si exercitiile din timpul sedintelor.

Colaborarea cu ea a fost extrem de placuta de la inceput. Este o persoana calda, optimista si deschisa. La fiecare sedinta a fost rabdatoare si suportiva si mi-a dat incredere sa ma gandesc mai profund la cine sunt si ce vreau sa fac. Este atenta si profesionista astfel incat mereu simti ca lucrezi cu cineva caruia ii place ceea ce face si care este langa tine pe tot parcursul calatoriei.

Recomand Coachingul oricui se simte pierdut pe latura profesionala (si poate si personala) si are nevoie sa isi gaseasca un loc in care sa exceleze. Este, cum ar spune cineva, destul de magic! 😊”

Sunt profund recunoscatoare pentru o astfel de calatorie. Imi doresc cat mai multi oameni hotarati si deschisi precum Maria, si cat mai multe provocari (am zis-o, stii cum e, ai grija ce iti doresti, ca s-ar putea sa si primesti). Sper sa nu vina Dl. Presedinte sa vrea sa isi schimbe meseria sau sa se cunoasca mai bine. 😊

 

Munca din Pasiune, Coaching din Pasiune cu subsemnata

6 thoughts on “De la Medic, la Events manager sau Project leader

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *