Vesnica dilema, „La ce sunt bun si ce sa aleg?” Perspective noi

Draga cititor, te invit la o impartasire practica care iti va deschide perspective noi cand te gandesti la intrebarea “LA CE SUNT BUN/ A?” Exista un Mic Secret aici!

 

Imi aduc aminte, acum 8 ani, cand eu cautam sa fac o schimbare in viata profesionala, sa aflu… La ce sunt buna? Ce imi place sa fac? Care este vocatia si menirea mea?…

Dilema mea principala era ca imi plac prea multe lucruri si nu stiu ce sa aleg?! Cum sa imi dau seama care e de fapt vocatia si menirea mea?!

De exemplu, stiam ca imi place sa comunic cu oamenii si am rabdare cu ei, sunt calma, ii ascult si vreau sa ii ajut mereu cu ce pot mai bine. Stiam ca inspir incredere, implicare si responsabilitate si de aceea mi se oferea posibilitatea de avansare foarte repede si noi responsabilitati la fiecare job avut. Mai stiam ca sunt optimista, pozitiva si empatica ceea ce ma ajuta la partea de relationare cu oamenii, vanzare si negociere…plus altele. Convingerea mea pe atunci era, ca trebuie sa gasesc “acea abilitate”, una singura la care sunt buna si sa o transform in job. Asa arata dilema mea la inceputul  drumului pentru reconversia profesionala. 😊

 

Anul acesta, la inceputul pandemiei mai exact, am dat aripi inca unui vis de-al meu, acela de a consilia cat mai multi tineri adolescenti pe drumul lor profesional. Si nu mare mi-a fost uimirea sa descopar si la ei aceeasi dilema. Cauta si sunt blocati si ei, inteleg ca si la indrumarea parintilor, acea abilitate singulara. Si nu e neaparat gresit, secretul il explic mai jos.

Intr-un test pe care il fac cu liceeni si cu adultii, acestia isi descopera CNP-ul profesional, asa imi place mie sa ii spun. Ce inseamna asta, te intrebi oare? Este un cod compus din 3 cifre care reprezinta domeniile profesionale cele mai potrivite pentru client. Tinerii raman uimiti si sunt foarte incantati ca astfel, inteleg si invata rapid ca isi pot combina abilitatile, ca e normal sa ia in calcul mai multe dintre ele. Pe baza lor isi vor alege si studia o specializare sau chiar mai multe la aceeasi facultate si, in viitor, isi pot crea si dezvolta cariera care li se potriveste cel mai bine, atat personalitatii lor, cat si intereselor/ motivatiilor si pasiunilor, pe baza acestui CNP profesional.

 

Asa e ca e minunat?! Castigam mult timp, bani si energie daca aflam si eu de acest test si as fi avut parte de coaching in cariera cu un specialist acum 8 ani… 🙃

Acum, este pur si simplu, Magic, o Binecuvantare sa pot contribui semnificativ la drumul unui copil, si adult, in cazul reconversiilor profesionale cu acestia. 🥰

Sunt profund recunoscatoare! 🙏

 

Sper din suflet ca ti-am deschis macar putin perspectiva cu privire la intrebarea “La ce sunt bun/ a? Sau ti-am dat curaj, un pas cat de mic catre un drum nou, un vis sau o schimbare necesara in cariera ta. Tot suntem in vremea schimbarilor si a evolutiei, asa e?!

 

Cu iubire si daruire,

Mihaela – career si life coaching din pasiune

398 thoughts on “Vesnica dilema, „La ce sunt bun si ce sa aleg?” Perspective noi

  1. 打开Binance账户 says:

    Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

  2. vizggogo says:

    Confessus pro judicato habetur — прав. Сознавшийся считается осуждённым.

  3. mozglolo says:

    Ad impossibilia nemo tenetur — Нельзя заставлять выполнить невозможное.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *