Poveste si intrebari despre, Ce inseamna sa fii ALINIAT?

Poveste si intrebari despre, Ce inseamna sa fii ALINIAT?
“Un sarpe enorm salasluia pe langa un mic sat din India. Imensa reptila teroriza locuitorii satului, omorandu-i pe multi dintre ei. Satenii amarati s-au plans catre unul din inteleptii satului. Acesta s-a dus in vizita la sarpele urias si a stat de vorba cu el toata noaptea.
– Ce au facut acesti oameni ca sa merite sa fie speriati si sa le omori rudele si prietenii?
Inteleptul a vorbit calm, iar sarpele a promis sa inceteze actiunile sale violente si, tinandu-se de cuvant, niciodata nu s-a mai atins de vreun satean.
Sarpele s-a schimbat complet dupa discutia cu inteleptul. Uriasa reptila a devenita o rama lunga, slaba si moale. Si-a pierdut intreaga putere si niciodata nu a mai indraznit sa atinga nici macar cel mai fin melc. Satenii, avand o memorie scurta au inceput sa chinuie sarpele:
– Are dinti otravitori, dar nu ii foloseste niciodata.
Copiii cei mici aruncau cu bete si pietre in el, ba chiar s-au apropiat suficient pentru a-l lovi cu piciorul. Dar sarpele nu le-a facut nimic. Cateva luni mai tarziu, sarpele s-a saturat de sateni si s-a dus sa il vada pe intelept.
– Am facut tot ceea ce mi-ai cerut, dar acum ma simt ca si cum nu as mai fi eu. Oamenii din sat nu se mai tem de mine, nu ma mai respecta si nu stiu ce sa fac.
– Este chiar simplu! I-a raspuns inteleptul in continuare. Eu ti-am interzis sa omori satenii, dar te-am oprit eu sa fii tu insuti si sa ii sperii?!”
Inspirat dintr-o poveste populara indiana
Morala
Sa traiesti in aliniere inseamna sa iti bazezi alegerile in viata pe ceea ce crezi tu si nu pe convingerile altora. Yaron Golan
O persoana care nu spune niciodata „NU!” crede ca este generoasa, intelegatoare, politicoasa, deoarece cuvantul “NU” a capatat o reputatie proasta, egoista, saraca spiritual. Razboinicul nu cade in aceasta capcana. Uneori, cand spunem “DA” pentru altii poate spunem de fapt “NU” in sinea noastra. De aceea un razboinic nu spune niciodata “DA” cu buzele, cand inima sa spune “NU”. Paulo Coelho
Cand esti in armonie cu tine, spui ceea ce ai de spus, crezi fiecare cuvant pe care il spui si iti sustii cuvintele cu fapte. Efrat Shani
Viata nu inseamna a trai, ci a sti pentru ce traiesti. Nicolae Iorga
Iata cateva intrebari de reflectie pentru tine:
Ce pret platesc pentru a nu fi fost sincer cu mine si cu ceilalti?
Cand sunt pe deplin corect cu mine insumi?
In acest moment, unde nu sunt eu in aliniere?
Spor la reflectat si pus in practica!
Te imbratisez!
Inspiratie din The Coaching Game – Jocul de antrenare a inteligentei emotionale #Pointsofyou