Munca din Pasiune – interviu cu Andreea Georgescu

Andreea este un bulgare de fericire si frumusete autentica. Am cunoscut-o in urma cu aproximativ 2 ani si am stiut din prima clipa in care ne-am intersectat privirile ca este un om bun, care iubeste ceea ce face. Ochii ei vorbeau de la sine.

Spune ca si-a descoperit pasiunea in liceu, uitandu-se la filmul „Danseaza cu mine” cu Vanessa Williams & Chayanne. Asa a ajuns sa se inscrie la cursuri de dans sportiv.

Cu toate ca radiaza de fericire, sa nu crezi ca viata ei profesionala nu este lipsita de momente de frica, de suparare, de nemultumire. Sunt absolut firesti si ele! Este imposibil sa iubesti ceva sau pe cineva fara sa te faca se te simti si vulnerabil.

Mai multe despre Munca din Pasiune si tot ce inseamna pentru ea, te las sa descoperi chiar de la Andreea.

 

Cu ce te ocupi mai exact, Andreea?

Sunt instructor si performer de dans.

Care a fost cea mai mare provocare intampinata pana acum?
Am avut mai multe provocari. Prima a fost cand am avut probleme cu genuchii si nu mai puteam sa urc nici treptele. Mi s-a spus ca ar trebui sa nu mai dansez. A doua provocare a fost de ordin mental. Am fost plecata in Dubai cativa ani si cand m-am intors nu mai stiam nimic de mine, ce vreau sa fac etc.

Cum ai reusit sa depasesti momentul acesta?

Am renuntat la tot si am asteptat sa vad ce se intampla. Pur si simplu.

Ce inseamna pentru tine sa muncesti din pasiune?

Mi se pare ca este singura varianta de a munci. Munca trebuie sa vina din tine, dupa parerea mea. Am incercat sa lucrez pentru ca „trebuia” sau pentru bani si mi-am dat seama ca, in primul rand, nu sunt eu fericita, in al doilea rand, tot ce faceam era fals si se vedea. Si oamenii nu mai primeau din partea mea ce meritau sa primeasca. Si ma simteam prost de doua ori: eu nu eram fericita si nici nu puteam sa le ofer oamenilor ce stiam eu ca pot sa le ofer. Atunci cand muncesc din pasiune, pentru ca asta vreau sa fac si asta imi place, se comprima timpul. In momentele in care sunt obosita si ajung la cursuri, dintr-o data infloresc, sunt „tacatam tacatam”, dansez, le predau si elevii… „woow ce frumos e, multumim pentru ora”. Simt ca trec 2 minute si de fapt trece o ora jumatate, sunt incarcata de energie si imi trece toata oboseala. Este o fericire maxima si dupa care mai castigi si bani :)).

Cum ai descoperit munca din pasiune?

Nu am conceput ca pot sa muncesc doar pentru bani. Am fost singura. Prietenii imi spuneau ca dansul e doar o pasiune, un hobby, sa ma trezesc la realitate.

Care este cel mai mare beneficiu pe care ti-l aduce?

Fericire. Sunt foarte fericita, indiferent de provocarile materiale, fizice sau mentale care apar. Sentimentul pe care il am atunci cand predau sau pur si simplu cand ma gandesc la asta, amintirile atunci cand ma gandesc la un curs, la un eveniment, imi aduc foarte, foarte multa fericire. Si se schimba total tot ceea ce simt, stau mai dreapta, am zambetul pe buze, fac ochii mai mari :). E convingerea ca asta imi place si nu as putea sa ma pun in alta situatie de a face altceva.

Ce sfat ai pentru oamenii care acum isi cauta munca din pasiune?

Sa nu renunte niciodata. Sa caute in continuare, oricat de greu li s-ar parea. Eu am avut un astfel de moment, in care imi pierdusem pasiunea si chiar a fost un moment foarte greu. Daca in viata mea nu exista pasiune mi se pare ca sunt doar o leguma care respira. Si, in momentul in care mi-am regasit pasiunea care e aceeasi, am fost cea mai fericita si totul are un sens. Dupa aceea toate lucrurile de care ai nevoie sau pe care ti le doresti, cumva ajung la tine singure. Nu e adevarat ca trebuie neaparat sa ai un plan, e bun planul pentru persoanele organizate. Eu nu am avut unul, dar stiu ca in momentul in care fac asta cu tot sufletul meu, vin si banii, vin si oamenii, si oportunitatile …e exact ca in Alchimistul, Universul conspira :).
Deci, cautati in continuare si nu va opriti, oricat de greu ar parea!

 

Multumesc, Andreea, si multa fericire in continuare! 🙂

 

 

281 thoughts on “Munca din Pasiune – interviu cu Andreea Georgescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *