Consiliere vocațională adolescenți

 

Pentru adolescenți cu vârstă cuprinsă între 13 și 18 ani. 

Mihaela Avram, prin coaching-ul ei, nu doar că te ghidează în cariera ta, dar te însoțește într-o călătorie profundă către autodescoperire. Ea folosește un stil holistic, ca și cum ar fi un arhitect care proiectează nu doar un bloc de birouri, ci întregul oraș al vieții tale.

Ce abilități și competențe am? Ce facultate/ liceu ar fi bine să urmez? Care este vocația mea? Care este direcția mea profesională?

Sunt întrebări care de multe ori îi blochează pe tineri sau părinți și adesea fac alegeri greșite sau nepotrivite.

Pentru a găși răspunsurile la aceste întrebări, invit adolescentul la un program de 4 sesiuni de consiliere 1:1 pentru orientare școlară și profesională.

Ce facem în cele 4 sesiuni?

Știați că? …

  • Peste 20% dintre studenți își schimbă domeniul de studiu după primul an de facultate?
  • Oscilarea între domeniile de studiu se întâlnește foarte des și la liceeni cu note foarte bune și care excelează în diferite domenii de activitate, și la cei de nivel mediu sau scăzut.
  • Dacă nu suntem potriviți cu jobul pe care alegem să îl facem, nu vom putea dezvoltă o carieră sau vocație, va rămâne doar un job.
  • Aria profesională este una dintre cele mai importante arii de viață, din mai multe motive. Trei dintre acestea sunt, cantitatea de timp pe care o petrecem în această arie de-a lungul viețîi (8h/zi x 5 zile/săptămâna= aproximativ 1900 h/an), nevoia de a fi de folos și nevoia de sens sau de succes. Sunt nevoi din ce în ce mai căutate în ziua de astăzi de tinerii și adulțîi care vin la consiliere. De ce? Pentru a fi cât mai împliniți și fericiți în timpul vieții.
  • Adolescențîi știu mai bine decât noi ce nevoi de învățare au. Sunt mai conectați la viitor decât am fost noi vreodată. Ei au înțeles că o mare parte dintre profesiile pentru care noi îi pregătim acum nu vor mai există peste 20 de ani. Ei știu că viitorul nu mai este despre profesii, ci mai degrabă este despre skill-uri dezvoltate.
  • Tinerii chiar vor să învețe. Nu orice. Nu oricum. Ei vor lucruri concrete și, cel mai important, vor să înteleaga clar la ce îi ajută ceea ce învață în viață reală. Sunt necruțători cu subiectele care nu au sens în conștiința lor. Adevărul este că generația lor s-a născut cu un nivel de conștiința mult mai ridicat. Adesea, e greu să îi înțelegem și sentimentul e reciproc, știm prea bine.

Doresc să mă programez la cele 4 sesiuni de consiliere vocațională